Wednesday

Per què hi ha boira aquesta tarda a Barcelona?


Aquesta tarda, curiosament, hem trobat una boira espessa a primera línea de mar. Dic curiosament, perquè si anàvem caminant cap al centre de Barcelona, aquesta anava desapareixent. Així que era un fenòmen molt localitzat a tota la zona marina i els barris més propers a la platja.

Aquest no és un fenomen estrany a la primavera a casa nostra. En general, una o dues vegades a l'any entre febrer i març alguns trams de la costa queden coberts per una boira que refreda l'ambient i fa baixar la temperatura 4 o 5 graus en pocs minuts. 

Això és degut a que arriben les primeres calors de l'any, quan un aire molt càlid (avui estàvem a més de 20 graus) es troba amb un Mediterrani encara molt fred (a uns 13 graus). Inclús podriem dir que es troba en el seu moment més fred de l'any. 

El xoc entre l'aire càlid i el mar fred provoca aquesta condensació espessa, boires que s'alimenten de la fredor del mar, i per això quan toquen terra es fonen ràpidament. 


Les boires marítimes de primavera es poden desplaçar, i això fa que puguin aparèixer en un tres i no res de forma sobtada i sorprenent en qualsevol moment del dia. De fet, se les anomena boires d'advecció. És el mateix tipus de boires que caracteritza ciutats com San Francisco, en aquest cas a causa de la baixa temperatura que el mar manté durant molts mesos de l'any en aquesta ciutat.

0 comentaris:

Post a Comment

Drets d'autor d'en Jordi Bas. Powered by Blogger.

Comparteix

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More